Mladi španjolski nogometaš Pau Cubarsi (17) produžio je ugovor s FC Barcelonom do 2027. godine, čime je potvrdio svoj dugoročni angažman s klubom.

Barcelona je objavila da će Cubarsi biti vezan za klub do 30. lipnja 2027., s otkupnom klauzulom od impresivnih 500 milijuna eura. Cubarsi, koji je prošao kroz La Masiju, predstavlja novo lice pomlađene Barçe zajedno s 16-godišnjim napadačem Lamineom Yamalom.

Nakon što ga je trener Xavi Hernandez uvrstio u prvi sastav početkom godine, Cubarsi je brzo stekao status startera i pokazao izuzetnu zrelost unatoč svojoj mladosti.

Katalonac je brzo privukao pažnju i dobio poziv u španjolsku reprezentaciju nakon samo nekoliko profesionalnih nastupa, što svjedoči o njegovom talentu i perspektivi.

Očekuje se da će Cubarsi biti dio španjolske ekipe na nadolazećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Njegov brzi uspon i impresivne performanse čine ga jednim od najzanimljivijih mladih talenata u svijetu nogometa, a produženje ugovora s Barcelonom pokazuje vjeru kluba u njegovu budućnost.