Transfer Marina Šotičeka (19) iz Lokomotive u Dinamo propao je zbog neslaganja oko financijskih uvjeta. Iako su klubovi postigli prethodni dogovor da će Dinamo platiti 1.5 milijuna eura za mladog krilnog napadača, uz moguće bonuse, pregovori su zapeli oko uvjeta u ugovoru između Dinama i Šotičeka. Dinamo je ponudio Šotičeku mjesečnu plaću od 10 tisuća eura, no on je to odbio.

Kao rezultat toga, jedan od najvećih hrvatskih talenata trenutno ostaje u Lokomotivi. Ipak, Dinamo još uvijek ima vremena za eventualno promišljanje i mogućnost ponude većeg ugovora Šotičeku, no očekuje se da će se za ovog dragulja Lokomotive zanimati i drugi klubovi. Prema ranijim informacijama, interes za Šotičeka pokazao je i Basel.

Šotiček je za prvu momčad Lokomotive debitirao u sezoni 2022./23., dok je prošlu sezonu proveo kao svoju prvu cjelovitu seniorsku sezonu.

U SuperSport HNL-u odigrao je 30 utakmica te postigao devet golova uz jednu asistenciju. Također je trenutni reprezentativac U-21 Hrvatske.

Stoga, ukoliko Dinamo ne prilagodi svoju ponudu, čini se da će desno krilo morati potražiti priliku negdje drugdje. Nakon isteka posudbe Takuru Kaneki, Sergeju Jakiroviću ostao je samo Dario Špikić na toj poziciji.