Splitski Hajduk još uvijek nije poduzeo prve korake na tržištu, unatoč velikom razočaranju navijača zbog gubitka prvenstva i kupa u sezoni 2023/24.

Novi predsjednik kluba postao je Ivan Bilić, a sportski direktor Nikola Kalinić. Međutim, klub još uvijek traži novog trenera. Čini se da je Kalinić već ciljao prvo pojačanje za Bijele u novoj sezoni.

Hajduk je posljednja dva prijelazna roka pokušavao dovesti Oleksija Kaščuka (23) iz ukrajinskog Šahtara, no klubovi nisu uspjeli postići dogovor. Sada je Kaščuku istekao ugovor i slobodan je igrač, što znači da ga Hajduk može dovesti bez odštete.

Nakon briljantne posudbe u azerbajdžanskom Sabahu, Kaščuk se prošlog ljeta vratio u Šahtar, gdje je igrao pod vodstvom sportskog direktora Darija Srne i trenera Marina Pušića. U 12 nastupa prošle sezone postigao je četiri gola i asistirao za jedan. Također je igrao 25 minuta protiv Porta u Ligi prvaka. Transfermarkt procjenjuje njegovu vrijednost na 2.5 milijuna eura.

Krajem siječnja Kaščuk je dobio ponudu španjolske Mallorce, koju je Šahtar prihvatio. Međutim, Španjolci su odustali jer nisu htjeli plaćati odštetu. Nakon toga, Kaščuk nije igrao za Šahtar, koji ga je potpuno otpisao. Za reprezentaciju Ukrajine ima jedan nastup.