Mininogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine i Češke Republike odigrale su regularni dio utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u Mininogometu s rezultatom 2:2. Nakon izvođenja jedanaesteraca, reprezentacija Bosne i Hercegovine se plasirala u četvrtfinale.

U prvih nekoliko minuta utakmice, češki reprezentativci su dominirali, igrajući agresivno i napadački. Međutim, Stanić je vješto presjekao jednu loptu na sredini terena i poslao pas na drugu stranu do usamljenog Dedića, koji je postigao pogodak za 1:0. U 19. minuti, Češka je uspjela izjednačiti.

Potpuni preokret dogodio se u 24. minuti kada je Stranski, nakon izvođenja auta, pogodio za 1:2 zbog loše reakcije golmana BiH. Na poluvremenu, rezultat je bio 1:2 za Češku.

U drugom poluvremenu, Češka je nastavila s napadima, ali pet minuta prije kraja utakmice, Urta je postigao pogodak za 2:2.

Nakon regularnog dijela, rezultat je ostao 2:2. Reprezentacija Bosne i Hercegovine je bila bolja u izvođenju penala, pobijedivši s 3:1 i tako se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Sutra će naši reprezentativci igrati protiv Rumunije u 20:00. Očekuje se uzbudljiv meč, jer je Rumunija pokazala snažnu formu tokom turnira. Naši igrači su motivisani i spremni za izazov, nadajući se da će ponoviti uspjeh iz prethodne utakmice.