Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva u Njemačkoj nakon što je osvojila samo dva boda u utakmicama protiv Engleske (0:1), Slovenije (1:1) i Danske (0:0). Po povratku u Beograd, u medijima su počeli isplivavati detalji o unutrašnjim problemima tima.

Prema pisanju Kurira, nesuglasice su počele nakon prve utakmice na prvenstvu kada je došlo do raspada odnosa između selektora Dragana Stojkovića Piksija i igrača.

Atmosfera se dodatno pogoršala nakon meča s Engleskom kada su igrači javno počeli izražavati nezadovoljstvo, a Piksi je izgubio autoritet.

Posebno se ističe Vanja Milinković-Savić, koji je reagovao jer nije počeo meč protiv Engleske. Umjesto da podrži svoje kolege, on je pokazao nezadovoljstvo, što je negativno uticalo na atmosferu u timu. Nezadovoljstvo je raslo, a Stojković nije uspio kontrolisati situaciju. Milinković-Savić je čak i na treninzima demonstrirao svoje nezadovoljstvo, uprkos tome što je njegov kolega Predrag Rajković bio jedan od najboljih igrača.

Njegov vrhunac ispada dogodio se kada se potukao s jednim navijačem u minhenskoj kafani.