Mladi vezista danskog Midtjyllanda, Armin Gigović (22), iznenađujuće se našao na spisku novog selektora Bosne i Hercegovine, Sergeja Barbareza, za prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije. Gigović, koji je prethodno igrao za sve selekcije reprezentacije Švedske, dobio je poziv koji je iznenadio mnoge.

Veliki posao odradio je direktor reprezentacije BiH, Emir Spahić, koji je uvjerio Gigovića da igra za BiH. Gigović je već nastupao za seniorsku reprezentaciju Švedske, a njegov odlazak potvrdio je i Nogometni savez Švedske.

“Moramo poštovati Arminovu odluku. Imali smo dobar dijalog i iznijeli naše želje, ali on je odlučio ići drugim putem. Jasno je da smo razočarani, ali poštujemo njegov izbor,” rekao je direktor reprezentacije Švedske, Kim Källström.

Selektor Švedske, Jon Dahl Tomasson, također je izjavio da poštuje Gigovićev izbor i dodao da su imali razgovore s njim, ali moraju prihvatiti njegovu odluku.

Emir Spahić, direktor reprezentacije BiH, potvrdio je da je sva potrebna papirologija za Gigovićev nastup za BiH već riješena.

Armin Gigović je rođen 6. aprila 2002. godine u švedskom Lundu, ponikao je u Landskroni, a potom igrao za Helsingborg. Godine 2020. prešao je u ruski Rostov za 2,5 miliona eura. Trenutno je na posudbi u Midtjyllandu iz Rostova, a ranije je bio posuđen i danskom Odenseu.