Miralem Pjanić, nakon 115 utakmica i 17 golova za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, odlučio je okončati svoju reprezentativnu karijeru.

Istaknuo je da je odluka donesena radi dobrobiti tima i prilike mlađim igračima da preuzmu veće uloge. Iako je želio završiti karijeru na Euru, situacija nije dopustila, te je sada donio tešku, ali ispravnu odluku.

Iako je očekivao suradnju s novim selektorom Sergejem Barbarezom, ta će suradnja ostati neostvarena. Pjanić ističe da nije imao poseban odnos s medijima te da ima pravo odlučiti kada će davati izjave.

Svoju karijeru smatra velikim ponosom i ističe da će odluku o budućnosti donijeti s obitelji nakon isteka ugovora s trenutnim klubom.

“Došlo je vrijeme za mlađe igrače i reprezentacija treba da njima osigura kontinuitet. Došao je novi selektor i odluka da ostavim svoje mjesto je bila za dobrobit reprezentacije, treba da drugi imaju neku veću ulogu. Bio sam tu dosta godina, dosta toga prošao, ali jednostavno – došlo je pravo vrijeme da idem. Bilo bi previše da ostanem još. Ne bih želio da ostanem ljudima u lošem sjećanju i da me neko pamti po lošem. Sigurno jedna od mojih najtežih odluka, ali nekada i takve trebamo napraviti. Pričao sam i s porodicom i tako”, rekao je Pjanić u Centralnom dnevniku.

“Nisam nikad imao neki poseban odnos s medijima, niti sam želio. Oni imaju pravo pisati šta hoće, a ja imam pravo da dajem izjave ili ne. Ostvario sam ogromnu karijeru, bio važan dio reprezentacije i ponosan sam na to. Sigurno to nisu cijenili koliko su trebali, a s navijačima nemam nikakav problem. Nije nam bilo lako ni igrati u posljednje vrijeme, ali ja nemam problem ni s kim i to poštujem”, kazao je Pjanić.