U najnovijem obrtu događaja u Ligi prvaka, Real Madrid je izbacio Manchester City u četvrtfinalu, iako je City dominirao u susretu, nije uspio postići gol za prolaz. Španski gigant je slavio u izvođenju jedanaesteraca i plasirao se u polufinale.

Tamo će se sastati s Bayernom, koji je bio uspješan protiv Arsenala. Drugi polufinalni par čine Paris Saint-Germain i Borussia Dortmund.

Manchester City je dosad bio smatran jednim od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka, ali sada su se stvari promijenile. Real Madrid je sada favorit broj jedan prema svjetskim kladionicama, s koeficijentom od 2.40 za osvajanje titule.

PSG slijedi kao drugi favorit s koeficijentom 3.50, dok je Bayern blizu s koeficijentom 3.75. Borussia Dortmund se smatra autsajderom s koeficijentom od 10.0.

Kako se bliži završnica, uzbuđenje raste, a pitanje je tko će na kraju podići trofej Lige prvaka za sezonu 2023/2024. Real Madrid je pokazao svoju snagu i iskustvo, ali PSG, Bayern i Dortmund također imaju svoje adute i mogu iznenaditi.

Sve oči su sada uprte prema polufinalnim okršajima koji će donijeti nove uzbuđujuće trenutke i neizvjesnost. Navijači širom svijeta sa zanimanjem prate svaki korak svojih timova, nadajući se da će baš njihov klub stići do finala i osvojiti prestižnu titulu.

U svakom slučaju, Ligu prvaka ove sezone obilježile su dramatične utakmice i neizvjesnost, što je čini jednim od najuzbudljivijih takmičenja u svijetu fudbala.