Ermedin Demirović, reprezentativac Bosne i Hercegovine, privukao je pažnju mnogih evropskih klubova svojim dobrim igrama.

Ipak, najviše interesa pokazao je Stuttgart. Priče o njegovom potencijalnom transferu nastavljaju se. Novinar njemačkog Sky Sportsa, Florian Plettenberg, sinoć je objavio nove informacije. Prema Plettenbergu, Stuttgart je povećao ponudu za Demirovića na između 17 i 18 miliona eura.

Međutim, Augsburg je ponovno odbio ponudu jer traži više. Pregovori između klubova su još uvijek u toku. Ranije je i italijanski insajder Gianluca Di Marzio pisao o interesu Stuttgarta za Demirovića. Demirović je u prošlosti bio član omladinskih pogona HSV-a i Leipziga.

Također je igrao za Alaves, Sochaux, Almeriju, švicarski St. Gallen i Freiburg. Njegove igre u ovim klubovima privukle su pažnju mnogih.

Stuttgart je trenutno najuporniji u pokušaju da ga dovede. Pregovori su intenzivni i neizvjesno je hoće li se postići dogovor. Transfer bi mogao značajno utjecati na oba kluba.

Demirovićev prelazak bi mogao ojačati Stuttgartov napad. Augsburg, s druge strane, traži maksimalnu korist iz potencijalnog transfera.