Golman Manchester Cityja Ederson mogao bi napustiti “Etihad” nakon punih sedam godina.

Tijekom noći pojavile su se uvjerljive insajderske informacije o tome da je Ederson postigao sve osobne uvjete s Al Nassrom iz Saudijske Arabije.

Detalji nisu poznati, ali je sada već svima poznato koliko Arapi preplaćuju sve zvijezde koje prihvate doći u njihovu ligu, pa očigledno da Ederson nije ostao imun na vreće novca.

Preostaje još da dogovor utanače klubovi, iako se spekuliralo da će Al Nassr platiti čak 50 milijuna eura za njegovo obeštećenje, sada će navodno cifra biti znatno manja kada je Ederson prihvatio otići.

On je u City stigao iz Benfice ljeta 2017. godine za 40 miliona eura i tijekom sedam antologijskih sezona bio je jedan od najvažnijih u Pepovom sustavu.

Osvojio je sve moguće trofeje, ali čini se da je u finišu protekle sezone došlo do nekog sukoba s Pepom u onoj utakmici s Tottenhamom u pretposljednjem kolu kada je Guardiola odlučio da ga izvede zbog udarca u glavu, a Brazilac to nije prihvatio najbolje.

Iako je Stefan Ortega izrastao u heroja u toj utakmici za titulu, Ederson je nakon utakmice bio i javno razočaran Pepovom odlukom, pa nije nemoguće da je tada i došlo do razmirica i odluke o rastanku.

No, da sačekamo i službenu potvrdu i da se klubovi dogovore, a onda će biti zanimljivo vidjeti koga će Pep dovesti. Podsjetnik da Portugalac Diogo Costa blista na ovom EP-u i da bi mogao doći iz Porta, jer će sigurno biti na meti brojnih klubova…