Dejan Lovren (35) postao je novi igrač grčkog kluba PAOK iz Soluna, dolazeći bez odštete iz francuskog Lyona. PAOK ga je predstavio videozapisom na društvenim mrežama, uz poruku “Dejan je ovdje!”. U PAOK-u će igrati s hrvatskim reprezentativnim vratarom Dominikom Kotarskim.

Lovren je napustio Lyon jer nije bio u planovima trenera, a imao je visoku plaću od 400 tisuća eura mjesečno, što je predstavljalo značajan financijski teret za klub. Bio je treći najplaćeniji igrač Lyona, ali je izgubio mjesto u prvom sastavu, odigravši samo 11 utakmica prošle sezone.

Lovren je svoju profesionalnu karijeru započeo u Dinamu, a 2010. godine Dinamo ga je prodao Lyonu za 9 milijuna eura. Vratio se u Lyon u siječnju 2023. iz ruskog Zenita za 2 milijuna eura. Osim u Lyonu i Zenitu, igrao je za Southampton i Liverpool, s kojim je osvojio Ligu prvaka i englesko prvenstvo.

Za Lyon je ukupno odigrao 134 utakmice, dok je za Liverpool nastupio 185 puta. U dresu hrvatske reprezentacije odigrao je 78 utakmica, postigao pet golova i osvojio srebrnu i brončanu medalju na svjetskim prvenstvima. Lovren se od reprezentativnog nogometa oprostio u veljači prošle godine.

Pratite naš rad na:
Instagramu
Facebooku