Barcelona je izgubila od Girone 4:2, predajući naslov Realu prije kraja sezone. Real je osvojio 36. španjolsku titulu s 13 bodova prednosti ispred Girone i 14 ispred Barcelone. Girona je preskočila Barcelonu na tablici, omogućavajući Realovim navijačima slavlje.

Barcelona je sportski čestitala Realu na osvajanju naslova La Lige, što je izazvalo mješovite reakcije na društvenim mrežama. Navijači Reala su se sprdali s Barcelonom, stvarajući kolaže prethodnih čestitki Barcelone Realu za osvojene trofeje.

Odgovarajući na čestitku, neki su nazvali Barcelonu “FC Čestitka” zbog čestih čestitki najvećem rivalu. Barcelona je prošle sezone također rano prepustila naslov Realu, ali je reagirala gospodski.

Real je osigurao naslov prije kraja sezone, dok je Barcelona morala prihvatiti poraz. Čestitka Barcelone izazvala je rasprave među navijačima oba kluba.

Iako je Barcelona izgubila naslov, njena sportska gesta pokazuje poštovanje prema rivalu. Ovakvo sportsko ponašanje doprinosi ugledu kluba unatoč porazu.

Girone je iznenadio pobjedom nad Barcelonom, što je promijenilo dinamiku borbe za naslov u korist Reala.