Real Madrid je ovog vikenda potvrdio svoju dominaciju osvajanjem 36. naslova španjolskog prvaka. Ključnu ulogu u tom trijumfu odigrao je Luka Modrić, koji je s dva pogotka i pet asistencija u 29 susreta s klupe dao značajan doprinos.

Ipak, španjolski mediji detaljno analiziraju njegovu situaciju s obzirom na istek ugovora s Realom krajem lipnja.

Prema As-u, igrači koji su dolazili s klupe ostavili su dubok pečat u osvajanju ovosezonske titule. Ističe se da ovo nije bila samo pobjeda prvih jedanaest igrača te da su doprinos s klupe bili značajni.

Posebno se ističe uloga Luke Modrića, kapetana hrvatske reprezentacije, koji je izgubio status startera ove sezone. Njegov gol protiv Seville na Bernabeuu izdvaja se kao ključan trenutak za Real Madrid.

Analiza dalje sugerira da Real Madrid nije siguran što učiniti s Modrićem, koji će uskoro napuniti 39 godina. Prema želji Carla Ancelottija, Modrić bi ostao još jednu sezonu u klubu.

Sada, osvajanjem 25. trofeja s Real Madridom, Modrić se izjednačio s Marcelom, Karimom Benzemom i njegovim suigračem Nachom Fernandezom, demonstrirajući svoju izvanrednu trajnost i doprinos klubu.

Nakon godina u kojima je bio ključni igrač Real Madrida i nezamjenjiv u veznom redu, Modrić je ove sezone odigrao 1519 minuta u ligi, s prosječno 52 minute po susretu.