Petnaestostruki šampion Evrope je potvrdio, po 16. titulu prvaka Evrope ide sa Kylianom Mbappeom, možda i najvećim pojačanjem u ovoj deceniji, što će vrijeme dokazati.

On će od 1. jula i zvanično biti novi član Real Madrida, sve je potpisano i dogovoreno, a zanimljivo je da će njegova plata u Real Madridu biti manja nego što je bila u Paris Saint-Germainu.

Svakako, radi se o astronomskoj sumi od 290 hiljada evra nedjeljno i to je neto suma, a zanimljivo je i koliko igrača ima veću platu od ovog fudbalera u, recimo, Premier ligi.

Kevin De Bruyne ima 400 hiljada funti nedjeljno, Erling Haland 375 hiljada, slijede Casemiro iz Uniteda i Salah iz Liverpula, obojica su u sezoni za nama imali 350 hiljada funti na nedjeljnom nivou.

Slijede fudbaleri Chelseaja, Rahim Sterling i Romelu Lukaku, obojica po 325 hiljada funti.

Bernardo Silva, Jack Grealish i Markus Rašford su na istom nivou sa po 300.000 funti nedjeljno, dok je Kai Havertz na 280.000 funti, što je oko 329.000 evra.

Ipak, nećemo ovdje završiti priču.

Dakle, ovih 15 miliona evra godišnje, koliko prima Mbappe, je 10 miliona evra manje od onoga što je primao u Paris Saint Germainu. Gdhe je računica?

Nije samo u veličini kluba, Real Madrid je izdvojio enormnih 100 miliona evra samo za potpisivanje ugovora sa Mbappeom, a Madriđani dijele sve komercijalne ugovore koje Francuz bude potpisao sa novim sponzorima kao igrač Reala u odnosu 80% klubu, 20% igraču, što je drugačije od prakse, jer je obično u pitanju podjela 50-50.