Fudbalski klub Velež Mostar obavještava članove, navijače i prijatelje da nakon isteka ugovora neće produžiti suradnju s Dinom Hasanovićem. Hasanović je imao dugotrajne probleme s koljenom koji su zahtijevali nekoliko operacija, zbog čega je dugo izbivao s terena.

Nakon operacije 2020. godine, vratio se i pokazao svoju kvalitetu, ali nova povreda prošle sezone ponovno ga je udaljila s terena. U sezoni iza nas nije zabilježio nijedan nastup zbog nove operacije i dugog oporavka. Klub je, uzimajući u obzir sve okolnosti i u profesionalnoj komunikaciji, odlučio da neće ponuditi novi ugovor Hasanoviću.

Hasanović je rođen 1996. godine u Sarajevu i prošao je omladinske kategorije FK Željezničar. Igrao je za Čelik, NK GOŠK, a 2019. godine prešao je u Velež. U dresu Veleža odigrao je 101 utakmicu, postigao tri gola i upisao šest asistencija. Dino će ostati upamćen kao dio generacije koja je izborila plasman u Europu i osvojila Kup BiH. Klub mu zahvaljuje na trudu, borbenosti i doprinosu te mu želi sve najbolje u budućnosti.

Foto: FK Velež

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je donesena odluka kojom naš Klub, po isteku aktuelnog ugovora sa Dinom Hasanovićem, neće računati na usluge našeg dosadašnjeg fudbalera.

Neugodne povrede koljena zbog kojih je morao biti podvrgnut nizu operacija primorale su ovog beskompromisnog veznog igrača da duži vremenski period odsustvuje sa terena, nakon čega nije uspio u potpunosti povratiti punu takmičarsku formu i nametnuti se trenerima prvog tima Rođenih.

Nakon operativnog zahvata 2020. godine, zbog povrede koju je zadobio u prijateljskoj utakmici protiv Tuzla City-a, uspio se vratiti na teren i podsjetiti na odlične igre koje je pružao prije nje. I baš kada smo pomislili da je povreda stvar prošlosti fudbal je pokazao koliko zna biti surov i nepošten. Pored kraj prošle sezone zadesila ga je nova povreda koja je iziskivala novu operaciju te dugo odsustvo terena, zbog koje u sezoni iza nas nije bio u mogućnosti upisati nijedan nastup u dresu Rođenih.

Uvažavajući interese igrača, ali i interese i ambicije Fudbalskog kluba Velež u narednoj sezoni, te uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti, u profesionalnoj i iznad svega prijateljskoj komunikaciji, donesena je odluka po kojoj našem fudbaleru neće biti ponuđen produžetak zajedničke saradnje za narednu takmičarsku sezonu, a koja prema trenutnom ugovoru ističe sa današnjim danom.

Dino Hasanović rođen je 21. januara 1996. godine u Sarajevu. Prve fudbalske korake napravio je u omladinskim kategorijama FK Željezničar. Nakon posudbe u zeničkom Čeliku za koji je upisao 14 nastupa, prelazi u redove NK GOŠK iz Gabele, odakle 01. jula 2019. godine dolazi u redove mostarskih Rođenih.

Neumorni igrač sredine terena u dresu Rođenih odigrao je 101 zvaničnu utakmicu na kojima je uspio postići tri gola i upisati šest uspješnih asistencija. Osim zapaženih nastupa u Crvenom dresu ostati će upisano da je naš Dino bio član generacije koja je ostvarila dugo očekivani plasman na evropsku fudbalsku scenu, te povrh svega uspješno krunisala pohod na titulu osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

Fudbalski klub Velež Mostar najiskrenije zahvaljuje našem Dini na profesionalnom pristupu, beskompromisnoj borbi, predanosti, trudu i odnosu prema Crvenom dresu na i van terena, te doprinosu ostvarenim rezultatima i upućuje mu najljepše želje u nastavku njegovih fudbalskih, ali i životnih izazova.

Naš Klub i mostarska RAja zauvijek će te pamtiti kao jednog od najsrčanijih fudbalera koji je nosio dres sa petokrakom.”, poručili su iz kluba.