16-godišnji talent Barcelone večeras ponovno ispisuje historiju. Mladi napadač Španjolske i Barcelone, Lamine Yamal, nastavlja rušiti rekorde. Sa samo 16 godina već je član početne jedanaestorice Crvene furije i velika nada svjetskog nogometa, a večeras ima priliku za novi podvig.

Ako večeras zaigra u polufinalu protiv Francuske, postat će najmlađi igrač ikada koji je nastupio u polufinalima svjetskih i europskih prvenstava. Lamine ima 16 godina i 362 dana, a ispred njega je samo legendarni Brazilac Pele, koji je na Svjetskom prvenstvu 1958. nastupio sa 17 godina i 244 dana.

Zanimljivo je da je Pele tada igrao protiv Francuske, a istu priliku večeras ima i španjolski napadač. Velika je vjerojatnost da će rekord biti srušen, a mnogi će reći da je sudbina uplela prste i stvorila slične okolnosti za njih dvojicu.

Španjolska i Francuska igraju večeras u 21 sat na Allianz Areni. Lamine Yamal još jednom potvrđuje svoj status mladog čuda od djeteta. Njegovi talent i sposobnosti već su prepoznati na globalnoj razini.

Večerašnji nastup mogao bi dodatno učvrstiti njegovu reputaciju kao jednog od najperspektivnijih mladih nogometaša. Navijači diljem svijeta prate njegov razvoj s velikim zanimanjem. Njegov put do vrha nogometnog svijeta tek je započeo, a večerašnji nastup može biti ključan korak.

Ovaj mladi igrač pokazuje iznimnu zrelost i vještinu unatoč svojoj dobi. Sve oči bit će uprte u njega večeras, dok nastoji oboriti još jedan rekord.