Golman Rome, Mile Svilar, neočekivano se našao na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za predstojeće Evropsko prvenstvo, prenose srbijanski mediji. Ovaj izbor predstavlja preokret, s obzirom da je Svilar prije nekoliko mjeseci izjavio da ne želi više nastupati za nogometnu reprezentaciju Srbije, što ga je praktično učinilo otpisanim.

Fudbalski savez Srbije je poslao širi spisak igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo UEFA-i, a među njima se nalazi i Svilar. Konačna lista putnika moraće biti objavljena najkasnije do 7. juna.

Svilar je izrazio želju da brani za Belgiju, jer je shvatio da ima malo šansi za nastup za Srbiju s obzirom na konkurenciju u vidu Vanje Milinkovića Savića, Predraga Rajkovića i Đorđa Petrovića.

Međutim, budući da je već jednom promijenio sportsko državljanstvo, FIFA mu nije dozvolila da to učini ponovo.

U međuvremenu, Svilar je postao standardan golman Rome i smatra se jednim od najboljih na svojoj poziciji u Evropi, što je navelo Srbiju da shvati da ne mogu sebi priuštiti da ga izgube.

Svilar je sin legendarnog golmana Vojvodine, Ratka Svilara, a prije Rome branio je za Anderlecht i Benficu, kao i za mladu reprezentaciju Belgije.

Do sada je nastupio samo jednom za Srbiju, i to u prijateljskoj utakmici protiv Katara prije tri godine.